Activitati - Anul scolar 2018-2019

Zilele Liceul Teoretic "Ion Neculce" Tg. Frumos - Editia 2019

                                                     

17 - 19 aprilie 2019 - Zilele Liceul Teoretic "Ion Neculce" Tg. Frumos - Editia 2019

01   Săptămâna Altfel la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos a debutat luni, 15 aprilie, și a continuat în zilele ce au urmat cu o serie de proiecte inedite prin care elevilor le-a fost oferit prilejul de a-și explora creativitatea și a-și extinde orizonturile cunoașterii prin noi modalități de abordare: de la workshopuri interactive, competiții sportive, activități artistice, concursuri științifice, ateliere de teatru, animații de lectură, open-space activities și lista continuă.

    Atmosfera efervescentă a Săptămânii Altfel a fost însuflețită de elevi, care au devenit protagoniștii unei saptămâni de succes, prin dorința lor de implicare, de cunoaștere, dăruire și perseverența de a ști mai multe, de a fi mai buni.

    În cadrul acestei săptămâni, în intervalul 17-19 aprilie, instituția a organizat Zilele Liceului – ediția 2019, propunându-și a aduce la un numitor comun valorile care reunesc generațiile de elevi și dascăli din trecut și prezent. Astfel, în cadrul acestor manifestări, au fost invitați membrii comunității locale, autoritățile locale, partenerii educaționali ai liceului, pentru a configura o nouă pagină reprezentativă a evoluției noastre, la nivel de comunitate educațională. Evenimentele în jurul cărora s-a creat o nouă fuziune culturală s-au înscris pe coordonatele de valorificare a patrimoniului local, prin deschiderea dimensiunii internaționale a educației.

    Ca primă acțiune, „Ziua Porților Deschise” a constituit un bun prilej pentru vizitatori de a descoperi ceea ce este nou și inovativ în această instituție, precum și modul în care liceul este o oglindă a ceea ce este de valoare pentru Târgu Frumos, pentru cultura acestui oraș.

    O altă activitate dedicată Zilelor Liceului, „Profesorii lui Neculce de-a lungul timpului”, a fost un consiliu profesoral de sarbătoare, o reuniune cu dascăli ce și-au pus amprenta de valoare asupra liceului nostru de-a lungul timpului, reuniune în cadrul căreia am onorat profesorii care au modelat generații de spirite tinere pe parcursul activității lor didactice.

Activitati 2018-2019

                                         

  1. 19-21 octombrie 2018 - Parlamentul tinerilor
  2. 19 septembrie 2018 - Simulare cutremur
  3. 15 septembrie 2018 - Let's do it, Romania!

                                         

1. 19-21 octombrie 2018 - Parlamentul tinerilor

   În intervalul 19-21 octombrie 2018, Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos a fost reprezentat de 10elevul Florin Cosmin Humă, sub îndrumarea domnului profesor Sergiu – Constantin Enea, directorul instituției, la a X-a ediție (Ediție Aniversară) a proiectului Parlamentul Tinerilor, un eveniment de amploare organizat de Asociaţia Pro Democraţia, Camera Deputaţilor și Fundația Hanns Seidel România, la Palatul Parlamentului. Astfel, elevul liceului nostru a jucat rolul de deputat și a fost implicat în simularea procesului decizional din cadrul Parlamentului României desfășurat pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen.

  Prin acest proiect, organizatorii au oferit tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei, rolului şi funcţiilor Parlamentului în cadrul celorlalte instituţii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară. .

  Detalii despre participarea liceului nostru în cadrul acestui proiect se vor regăsi în numărul viitor al revistei „Liceenii lui Neculce”.

Balul bobocilor 2018

                                                     

1. Balul Bobocilor lui Neculce

afis balul bobocilor   Anul acesta, Balul Bobocilor, un eveniment festiv, devenit o tradiție a Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, cu fiecare nouă ediție cu o concepție și tematică inedite și originale, se va desfășura în data de 29 noiembrie 2018, începând cu ora 15:30, la Casa de Cultură „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos.

    Codul tematic conceput de elevii claselor a XI-a, organizatorii Balului Bobocilor, pentru ediția curentă este „Black & White”, concept cu conotație retro, dar și avangardistă în același timp, care impune distincție, eleganță, rigoare valorică.

    Entuziasmul și creativitatea organizatorilor Balului Bobocilor promit momente unice, emoționante, de celebrare a spiritului licean neculcian, la care vă invităm să participați.

    Vă așteptăm cu drag,

    Echipa de organizare a ediției 2018 a Balului Bobocilor.

   

Programul "Scoala altfel" 2018-2019

 

Proiectul "100 de ani de unitate prin cultura"

                                                     

1. 04 octombrie 2018 - "100 de ani de unitate prin cultura"

01   Într-o săptămână plină de efervescență culturală  în județul Iași, Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos a lansat joi, 4 octombrie 2018, proiectul județean cu participare internațională „100 de ani de unitate prin cultură” într-un cadru festiv prilejuit de Zilele Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iași. Mesajul fundamental al Conferinței de lansare a proiectul a constat în evidențierea importanței valorilor ca repere în existența umană, în consolidarea identității culturale, precum și a rolului activ pe care educația culturală îl deține în evoluția individuală a  elevilor de toate vârstele. Prin crearea de corelații între diferite subiecte ale cunoașterii, prin filtrul unui sistem valoric bine definit și prin crearea de experiențe de învățare în contexte adecvate, acest proiect cultural va juca un rol decisiv în optimizarea angajamentului elevilor în  propriul proces de formare și dezvoltare personală, aceștia asigurându-și, astfel, succesul școlar, deschizător al unei cariere profesionale aliniate la standardele pieții muncii europene și concordante cu potențialul și aptitudinile individuale ale elevilor.

    Astfel, activitățile propuse prin intermediul acestui proiect se concetrează pe dezvoltarea conștiinței și exprimării culturale, grupul țintă al proiectului incluzând 180 de elevi provenind din 12 școli din județul Iași și Republica Moldova, care vor fi membrii activi ai Clubului cultural ”Excelsior”. Totodată, proiectul vizează și implicarea cadrelor didactice, ca beneficiari direcți, în sesiuni de comunicare științifică, precum Simpozionul „Dimensiuni axiologice și traansdisciplinare ale educației prin cultură” care va avea loc la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, în luna decembrie a anului curent. 

free pokereverest poker revie
Copyright © 2019 Liceul Teoretic "Ion Neculce" Tg. Frumos. Toate drepturile rezervate.
Realizator: Matrescu Viorel-Lucian - vmat_neculce@yahoo.com.